Inloggen
Activiteiten
terug naar vorige scherm
9-6-2016
Meisjes C2: de bijna-kampioenen van de voorjaarscompetitie 2016

"Helaas, helaas, dit meidenteam heeft het tot de allerlaatste speeldag spannend weten te houden, maar het kampioenschap is uiteindelijk naar de concurrentie uit Uden gegaan", aldus coach Jeroen Cornelissen. "We kwamen welgeteld 7 doelpunten tekort, maar in het onderlinge resultaat waren ze, met een gelijkspel thuis en een 2-3 winst uit, de betere. Een knappe prestatie, want dit is het eerste seizoen dat deze meiden samen spelen." Vandaar de meiden een eervolle vermelding kregen van voorzitter Camiel Aarts tijdens de huldiging van de de kampioenen.

De meeste speelsters kwamen afgelopen zomer over uit de D-jeugd, maar voor Lynn en Lixia was het zelfs het eerste seizoen dat ze op het hockeyveld staan. Zoals vaker, was alle begin moeilijk, maar in de winter begon het langzaam aan te draaien. De eerste wedstrijd tegen Liempde werd weliswaar nog verloren, maar dat was dan ook gelijk de laatste. Goed spel was het vervolg en begin april werd zelfs met 0-7 uit in Gestel gewonnen! Mogelijk steeg dat de meiden een beetje naar het hoofd, want een week later werden er in een, vrijwel collectieve, off-day onnodig punten verloren, door een gelijkspel thuis tegen Hopbel. (Dure punten, blijkt achteraf...).



Wie zijn nu het Meisjes C2 team?
Rots in de branding in de goal... met bliksemsnelle reflexen en continue coachend, daar vinden we Jip Cornelissen.
De solide verdediging, een fort van vlees en bloed: Nina Verhoeven, Ellen Dobbelsteen, Els van Zutphen en Emma Bosmans.
Het centrale deel van het middenveld, onvermoeibare doorzetters en voor d'n duvel nie bang: Lauke Brouwers en Colette Kaandorp.
De verdere middenvelders: Julie Lacroix, plakkend als kauwgom aan de tegenstander, looopt niemand zomaar voorbij; Emma Schouten en Miryanne Ruijs, behendig aan de bal en razendsnel geven ze menig tegenstander het nakijken.
In de voorhoede staan, tot slot, de koelbloedige afmakers: Sophie den Dekker, Nina Rutten en Renske van Gemert. Meestal aangevuld met Lixia van de Kamp, met een neusje voor de goal en Lynn Heerkens, met een spelinzicht waar menig routinier jaloers op is!

"Dames, jullie hebben een puike prestatie geleverd, ondanks dat het kampioenschap net niet is gehaald, was het een seizoen om trots op te zijn!" aldus coach John Brouwers.



Enthousiasme
Tot slot zijn ook de trainers en coaches onderdeel van het succes. Morris, Maurits en Hans zorgden ervoor dat wekelijks de techniek en conditie werden bijgeschaafd. Het illustere trio coaches behoeft weinig toelichting: met routinier Henri aan het hoofd, John voor de speltechnische tips en Jeroen voor het nodige en onnodige enthousiasme.

Dames met een missie
Zo speelde Meisjes C2 in hun eerste seizoen nog tot de laatste wedstrijd mee voor het kampioenschap en bleef het razend spannend! Coach Henri Schouten: "Dit is niet onopgemerkt gebleven in de hockeywereld, want aanbiedingen uit Den Bosch, Eindhoven, Boxtel en zelfs Veghel vielen al op de mat. Geen zorgen echter voor Hockeyclub HDL, want dit zijn 'dames met een missie'... dit najaar het kampioenschap naar HDL!"



 
 

Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord
 
Contact
Adres Clubhuis
Mixed Hockeyclub HDL
Steen en Stokstraat 1
5473 RN Heeswijk-Dinther
0413 - 29 23 83

Postadres
Mixed Hockeyclub HDL
Heibloemsedijk 14
5473 TC Heeswijk-Dinther
06 - 1549 8558

Social Media

 
Verjaardagen
Fenne Lunenburg
Wedstrijdschema
Teams